Top

Complementaire zorg

Complementaire zorg

Complementaire zorg vindt terecht een steeds belangrijker plaats binnen de zorg. Speciaal ook binnen de zorg voor dementerenden en kwetsbare ouderen. 
Met Complementaire zorg bedoelen we behandelwijzen die totdoel hebben de reguliere zorg extra aan te vullen op allerlei manieren.

Complementaire zorg gaat uit van de holistische visie op ziekte en gezondheid.

Denk bij complementaire zorg bijvoorbeeld aan aroma's,massage, ontspanningstechnieken, meditatie en visualisatie.

Complementaire zorg beoogt met nadruk geen alternatieve zorg te zijn. Met Complementaire  zorg bedoelen we die zorgmethodieken die tot doel gebben de gangbare zorg en richtlijnen aan te vullen op manieren die veelal uit de natuur komen.

Het Kennisinstituut Complementaire zorg, Kicozo, is opgericht als diensten-, expertise, en kenniscentrum voor complementaire zorg door verpleegkundigen, verzorgenden en andere professionals in de zorg.
Kicozo biedt opleidingen, workshops, lezingen en organiseert c.q. is betrokken bij diverse activiteiten op het gebied van training en scholing, waaronder symposia en congressen. 
Voor meer informatie zie: www.kicozo.nl

Boek: Complementaire zorg in de palliatieve zorgverlening
Boek: Complementaire zorg in de palliatieve zorgverlening
Het boek Complementaire zorg in de palliatieve zorgverlening vormt het standaardwerk voor professionele complementaire zorg als onderdeel van Integrative Care in de palliatieve zorgverlening.
€ 79,95
Essentiële oliën van de Levensboom.
Essentiële oliën van de Levensboom.

Essentiële oliën
100% natuurzuivere aromazorg producten.
Aromatische huid-, massage en verzorgende producten, essentiële oliën,
CO2 extracten, vette plantenoliën, hydrolaten, maceraten en andere basisstoffen van De Levensboom. Zie www.levensboom.com

€ 0,00