Top

Aromazorg

Aromazorg

Aromazorg valt onder de complementaire, ofwel aanvullende zorg.
Aromazorg kan in elke fase van het leven onze lichamelijke gezondheid prima ondersteunen.

Aromazorg is een behandelvorm die gebruik maakt van essentiële oliën, ook wel etherische of aromatische oliën genoemd. Essentiële oliën zijn sterk geurende stoffen die snel verdampen ze worden daarom ook wel vluchtig genoemd. Het zijn geurstoffen die worden gevormd onder invloed van de zon en liggen opgeslagen in de kleine holtes en kanaaltjes in de plant.
Planten maken essentiële oliën voor diverse doeleinden: om zich te   beschermen tegen pathogenen, om te communiceren en natuurlijk om bestuivers aan te trekken. Essentiële oliën worden verkregen uit verschillende delen van de plant, zoals bloemen, takjes bladeren, schillen, hout en hars.
 

Essentiële oliën kennen verschillende toepassingen. We kunnen essentiële oliën bijvoorbeeld verdampen, of toevoegen aan neutrale huid/massageolie, een creme, een kompres, of neutrale badolie.
 

Al onze essentiële oliën zijn voorzien van een veiligheidsdop, soms met een pipetje. Een extra pipetje is ook los verkrijgbaar. Vooral handig bij wat visceuzere (dikkere) oliën is dit prettig in het gebruik. Op verzoek leveren wij ook andere hoeveelheden naar wens of sourcen we andere oliën in dezelfde hoge kwaliteit.

Onze producten op gebied van Aromazorg zijn grotendeels afkomstig van De Levensboom vanwege de uitstekende kwaliteit, vakkennis en goede informatie voorziening.
Heeft u een specifieke wens op gebied van Aromazorg neem contact met ons op via info@vofbrilliant.nl. Wij hebben niet alle mogelijke producten op deze webshop staan! 

Aroma Stream, electrisch
Aroma Stream, electrisch
Aroma Stream electrisch apparaat voor de verdamping van essentiële oliën. Maakt gebruik van koude verdamping.
€ 59,50
Boek: Complementaire zorg in de palliatieve zorgverlening
Boek: Complementaire zorg in de palliatieve zorgverlening
Het boek Complementaire zorg in de palliatieve zorgverlening vormt het standaardwerk voor professionele complementaire zorg als onderdeel van Integrative Care in de palliatieve zorgverlening.
€ 79,95
Essentiële oliën van de Levensboom.
Essentiële oliën van de Levensboom.

Essentiële oliën
100% natuurzuivere aromazorg producten.
Aromatische huid-, massage en verzorgende producten, essentiële oliën,
CO2 extracten, vette plantenoliën, hydrolaten, maceraten en andere basisstoffen van De Levensboom. Zie www.levensboom.com

€ 0,00
Geurinhaler
Geurinhaler
Geurinhaler: Je favoriete geur altijd bij je. Met deze handige inhaler kun je ook je eigen geur compositie laten samenstellen. Leuk ter gelegenheid van een mooi moment, of als relatiegeschenk.  Neem contact met ons op voor vragen over de mogelijkheden.
€ 3,50
Workshop Ruiken
Workshop Ruiken
Workshop Ruiken:
Duur 2 uur

Een gezonde (zorg)omgeving ruikt prettig en deze prettige geur draagt bij aan gevoel van veiligheid. Vreemd genoeg is er nog weinig aandacht voor het geurklimaat in de zorg. Deze workshop geeft eenvoudige handvatten om de geur prettiger te maken. Zowel geschikt voor medewerkers in de zorg, als voor vrijwilligers en mantelzorgers. Voor jong en oud.
€ 75,00